Friteerattua puna-ahventa (pargo)

600 g fileoitua puna-ahventaa, kuhaa tai siikaa

1 sitruunan mehu

1-2 valkosipulin kynttä

Kokonaisia mustapippureita

1 tl suolaa

Kuivattuja yrttejä

Korppujauhoja

Kananmunia

Leivänmuruja

Öljyä

Pese ja fileoi kalat. Valmista marinadi, jossa on sitruunamehua, pieneksi pilkottua valkosipulia, mustapippureita, suolaa ja halutessasi myös jotakin yrttiä, esimerkiksi persiljaa. Pane fileet laakeaan astiaan, kaada päälle liemi ja pidä jääkaapissa 1,5 tunnin ajan. Kasta fileet ensin jauhoihin, sitten vatkattuihin kananmuniin ja leivänmuruihin. Lopuksi friteeraa fileet öljyssä kullanruskeiksi.

Nyt kun olet täällä...

... meillä on pieni pyyntö. Olemme laittaneet kaikki juttumme ilmaiseksi verkkoon, jotta mahdollisimman moni pääsisi nauttimaan korkealuokkaisesta journalismista. Lisätulot auttaisivat meitä kuitenkin tekemään entistä parempaa lehteä. Pyydämmekin, että tilaisit Maailman Kuvalehden printtiversion. Lehti on edullinen, ja samalla tuet tärkeää työtä oikeudenmukaisen maailman puolesta. Jos printti ahdistaa siksi, että maksullinen lehti on aina pakko lukea kannesta kanteen tai että sen takia pitää kaataa puita, laita läpykkä kiertoon mahdollisimman monelle ystävälle, sukulaiselle, tuntemattomalle. Pidemmittä puheitta, siirry tilaussivulle. Kiitos!

Olet nyt varjossa ""staging"". Poistu