Tajinen resepti: (kahdeksalle ruokailijalle)
4-5 keskikokoista perunaa
persiljanippu
sipuli
noin ½ kiloa (lampaan tai kanan) lihaa
1 rkl tomaattipyrettä
2 rkl harissaa (tulinen paprikatahna)
paprikajauhetta
mustapippuria
suolaa
oliiviöljyä
noin 140 g (emmental-)juustoraastetta
6 kananmunaa
paistamiseen öljyä
Perunat kuoritaan, paloitellaan ja paistetaan öljyssä. Sipulit ja persilja silputaan ja ruskistetaan nopeasti öljyssä. Pilkotut lihapalat keitetään kypsäksi. Esikypsennetyt ruoka-aineet sekoitetaan uunivuokaan, lisätään tomaattipyre ja harissa sekä paprikajauhetta, mustapippuria ja suolaa sekä oliiviöljyä maun mukaan. Kananmunat rikotaan ja sekoitetaan ruuan joukkoon. Lisätään juustoraaste ja annetaan tajinen hautua uunissa noin 225 asteessa kypsäksi (noin puoli tuntia). Nautitaan leivän kera.
Julkaistu Kumppani-lehdessä 5/2006
Muut Kumppani-lehden linkit
- Pääkirjoitus: Kotiovelle ihmisen kokoisena
- Reppu & passi: Haaksirikkoinen Pekingissä
- VOX: Tommy Lindgren: Mielekästä elämää
- Sankari: Emilia Matuz Nicaraguasta
- Veteen piirretty viiva
- Kolumni: Kun otettu lääke ei auta
- Puhe & kupla: Liian köyhä vapaaehtoiseksi
- Wokit&muusi: Madame Fatiman tulinen tajine
- Kumppani 5/2006
- Uusin Kumppani