Kambodzhalaismiehet ihmiskaupan uhreina

”Meille sanottiin, että ansaitsisimme hyvin”, kambodzhalainen Taing Ky sanoo. Hänet rekrytoitiin puutarhuriksi Thaimaahan, mutta tosiasiassa hänet pakotettiin työskentelemään thaimaalaisella kalastusaluksella. Hän onnistui pakenemaan serkkunsa kanssa, kun alus oli satamassa Indonesiassa.

Tuhansien kambodzhalaismiesten uskotaan työskentelevän vastoin tahtoaan vastaavanlaisilla aluksilla. ”Se on orjuutta. Ei ole muuta tapaa kuvata sitä”, projektikoordinaattori Lim Tith YK:n ihmissalakuljetuksen vastaisesta UNIAP-ohjelmasta sanoo.

”Kapteenilla oli ase. Meillä ei ollut muuta vaihtoehtoa kuin tehdä töitä”, nimettömänä pysyttelevä selviytyjä sanoi uutistoimisto IRIN:lle.

UNIAP:in tietojen mukaan vuonna 2009 Thaimaasta laittoman maahantulon vuoksi karkotetuista kambodzhalaisista yli 20 000 oli ihmiskaupan uhreja.

Lim Tith huomauttaa, että vain pieni osa tapauksista tulee UNIAP:in tietoon; todellisuudessa huomattavasti useammat kambodzhalaismiehet joutuvat ihmiskaupan uhreiksi.

Nyt kun olet täällä...

... meillä on pieni pyyntö. Olemme laittaneet kaikki juttumme ilmaiseksi verkkoon, jotta mahdollisimman moni pääsisi nauttimaan korkealuokkaisesta journalismista. Lisätulot auttaisivat meitä kuitenkin tekemään entistä parempaa lehteä. Pyydämmekin, että tilaisit Maailman Kuvalehden printtiversion. Lehti on edullinen, ja samalla tuet tärkeää työtä oikeudenmukaisen maailman puolesta. Jos printti ahdistaa siksi, että maksullinen lehti on aina pakko lukea kannesta kanteen tai että sen takia pitää kaataa puita, laita läpykkä kiertoon mahdollisimman monelle ystävälle, sukulaiselle, tuntemattomalle. Pidemmittä puheitta, siirry tilaussivulle. Kiitos!

Olet nyt varjossa ""staging"". Poistu