Tammikuu tuo uuden valon ja innostuksen terveyden tarkkailuun. Joulunajan ylensyönnin ja juhlien kuplivien jälkeen on mukavaa syödä jotain kevyttä ja terveellistä.
Tammikuun virkistäjä onkin herkullinen marjarahka, joka toimii hyvin niin iltapalana kuin lounaanakin.
Parhaiten rahka valmistuu kesällä itse kerätyistä mansikoista ja mustikoista, mutta maittavan lopputuloksen saa kaupankin pakastemarjoista.
Rahkan valmistus on helppoa: sotketaan maitorahka ja kermaviili keskenään, lisätään jäiset mansikat, mustikat, vadelmat, puolukat – maun mukaan. Lopuksi joukkoon raakaruokosokeri. Anna marjojen sulaa niin, että lopputulos on pehmeä ja mehukas.
Marjarahka
(yhdelle)
1 purkki (2 dl) rahkaa
½ purkkia (1 dl) kermaviiliä
n. 1 dl mustikoita
n 1 dl mansikoita
raakaruokosokeria sen verran kun sokerihammasta kolottaa.