Burma. Burma perui lokakuussa islamilaisten maiden yhteistyöjärjestöltä OIC:ltä luvan auttaa maan länsiosissa asuvaa rohingya-vähemmistöä. YK:n pakolaisjärjestö arvioi, että noin 75 000 rohingyaa oli yhä lokakuussa maan sisäisinä pakolaisina viimekesäisten väkivaltaisuuksien takia.
Suurin osa länsiburmalaisessa Rakhinen osavaltiossa asuvista rohingyoista on uskonnoltaan muslimeja. Kesäkuussa alueella oli vakavia etnisiä ja uskonnollisia selkkauksia heidän ja valtaväestöön kuuluvien buddhalaisten välillä.
Burmassa on kaikkiaan 135 virallisesti tunnustettua etnistä ryhmää. Suurin osa burmalaisista ei kuitenkaan pidä rohingya-vähemmistöön kuuluvia lainkaan burmalaisina, vaan bangladeshilaisina. Burman puolella asuu noin 800 000 rohingyaa. Heistä valtaosa ei voi saada minkään valtion passia.
Burma perui OIC:n toimiston luvan vetoamalla kansan tahtoon. Eri puolilla maata oli järjestetty useita järjestön vastaisia mielenosoituksia. Suurin osa mielenosoittajista oli buddhalaisia munkkeja.
Suurten mielenosoitusten salliminen on yhä Burmassa epätavallista. Kyynisimmät tarkkailijat arvioivatkin mielenosoitusten takana olevan hallituksen oma halu pitää ulkomaiset avustusjärjestöt kaukana kriisialueelta, kirjoittaa The Economist -lehti.