Burma. Burman oppositiojohtajan Aung San Suu Kyin maine on vihdoin käypää valuuttaa myös kotimarkkinoilla. Nobel-palkitun, kansainvälisesti arvostetun Suu Kyin ja hänen isänsä, itsenäisyystaistelija Aung Sanin kuvia näkyy kaikkialla maan suurimman kaupungin Yangonin kaduilla. Vielä reilu vuosi sitten molempien julkinen ihannointi oli vaarallista.
Sotilasjuntta on pitänyt maata tiukassa kontrollissa 1960-luvulta lähtien. Vuonna 2011 valtaan astuneen osittaisen siviilihallituksen aloittamat nopeat poliittiset uudistukset ovat vapauttaneet ilmapiiriä ja sallineet kansan osoittaa avoimesti tukeaan oppositiolle.
Suu Kyin ja hänen isänsä kasvojen avulla myydään niin t-paitoja, postikortteja, tarroja kuin sateenvarjojakin. Pelkästään tämän vuoden aikana Burmassa, toiselta nimeltään Myanmarissa, on julkaistu parisenkymmentä Aung San Suu Kyitä käsittelevää kirjaa.
Suu Kyin perustama National League for Democracy -puolue otti murskavoiton vuoden 1990 vaaleissa. Vallan luovuttamisen sijasta sotilashallinto telkesi Suu Kyin arestiin kotitaloonsa, jossa hän vietti suurimman osan seuraavasta parista vuosikymmenestä.
Suu Kyille myönnettiin Nobelin rauhanpalkinto vuonna 1991, mutta hän pääsi muodollisesti ottamaan palkinnon vastaan vasta tänä vuonna Oslossa. Huhtikuussa järjestettyjen täytevaalien myötä Suu Kyi nousi kansanedustajaksi kansalliseen parlamenttiin.