Somalia. Aiemmin jätteisiin heitetyt ruhon osat tuovat nykyään leivän kymmenien perheiden pöytään Somalian rauhallisimmassa osassa, itsenäiseksi julistautuneessa Somalimaassa.
Somalialainen ruokavalio perustuu lihaan, joten päivittäin hengestään pääsevät kymmenet tuhannet eläimet. Aiemmin niistä käytettiin vain syötävä osa. Tonneittain luita, vuotia ja sorkkia päätyi kaatopaikalle.
Nyt nahkat käsitellään, luuytimestä tehdään saippuaa ja luista käsitöitä. Kaikelle on käyttöä, sillä sisällissota ja toistuvat kuivuuskaudet ovat pitäneet huolen siitä, että Somaliasta puuttuvat jopa saippuatehtaat.
Kamelin tiiviit ja kovat luut sopivat erityisen hyvin kaiverrettavaksi. Niistä työstetään esimerkiksi kaulakoruja, rannerenkaita, kukkamaljakoita ja kampoja. News from African siteeraama Somalimaan karjaministeri Abdi Aw Dahirin sanoo, että aiemmin halveksuttujen ruhon osien käytön myötä karjan arvo on noussut merkittävästi.