Miten ilmaisfestivaali arvioi yleisömääränsä?

Maksullisilla festareilla kävijämäärä on helppo laskea myydyistä lipuista. Ilmaisfestivaaleilla käy ihmisiä vähän miten sattuu. Miten näistä arvioidaan kävijämäärä?

Vastaajina Maailma kylässä -festivaalin ohjelmapäällikkö Kai Artes ja tuotantopäällikkö Niko Wilkinson.

”Kävijämäärän arvio muodostuu monesta palasesta.

Etukäteen katsomme nettikävijöiden määrän. Se kertoo, onko kiinnostuksessa kasvua tai laskua edellisvuosiin verrattuna. Myös festarilehtien ja -karttojen menekkiä seurataan.

Meillä on turvafirma, jolla on kamerat lavojen edessä ja sisäänkäynneillä. He seuraavat molemminsuuntaista yleisövirtaa. Ammattifirmat tietävät, miltä tietty alue näyttää milläkin kävijämäärällä.

Yleisön joukossa käveleminen auttaa saamaan kuvaa yleisömäärästä. Pääesiintyjien kohdalla yritämme ehtiä katsomaan lavalta, kuinka laajalla yleisöä on. Se ei kuitenkaan kerro kaikkea, sillä tiheys on a ja o. Sillä on väliä, onko neliömetrin alueella yksi vai kaksi ihmistä. Suosituimpien artistien keikoilla voi olla yhdellä neliömetrillä jopa neljä ihmistä.

Festarin aikana tarkkaillaan vessojen täyttymistä. Vessoja on varattu tietty määrä tietylle kävijämäärälle. Seuraamme, onko vessoja tarvinnut tyhjentää tai sulkea festarin aikana. Jälkikäteen saamme tietoon myös jätetonnien määrän.”

Nyt kun olet täällä...

... meillä on pieni pyyntö. Olemme laittaneet kaikki juttumme ilmaiseksi verkkoon, jotta mahdollisimman moni pääsisi nauttimaan korkealuokkaisesta journalismista. Lisätulot auttaisivat meitä kuitenkin tekemään entistä parempaa lehteä. Pyydämmekin, että tilaisit Maailman Kuvalehden printtiversion. Lehti on edullinen, ja samalla tuet tärkeää työtä oikeudenmukaisen maailman puolesta. Jos printti ahdistaa siksi, että maksullinen lehti on aina pakko lukea kannesta kanteen tai että sen takia pitää kaataa puita, laita läpykkä kiertoon mahdollisimman monelle ystävälle, sukulaiselle, tuntemattomalle. Pidemmittä puheitta, siirry tilaussivulle. Kiitos!

Olet nyt varjossa ""staging"". Poistu