Valtioiden hyvyys järjestykseen

Maailma. Hyvä maa-indeksi mittaa kaikkea sitä, mitä valtiot tuottavat ihmiskunnan hyväksi ja mitä ne vievät siitä pois. Vielä toistaiseksi Suomi on hopealla.

Idean isä ja rahoittaja on Simon Anholt, joka neuvoo työkseen kansallisia, alueellisia ja kaupunkien hallituksia yhteistyöstrategioissa muiden toimijoiden kanssa.

YK:n ja muiden kansainvälisten järjestöjen keräämän datan avulla maat punnitaan hyvässä ja pahassa.

Anholt kertoi Ted Talkissa pettyneensä siihen, että listaa johtavat Irlannin, Suomen ja Sveitsin kaltaiset rikkaat maat. Hän iloitsee erityisesti siitä, että Kenia on sijalla 26.

”Emme arvota maita moraalisesti. Tarkoitan hyvällä maalla jotain paljon yksinkertaisempaa: se on maa, joka kerryttää yhteistä hyvää”, Anholt kirjoittaa indeksin sivustolla.

Indeksi ei mittaa maan sisäistä hyvyyttä, koska Anholtin mukaan sille on jo olemassa paljon erilaisia mittareita. Sen sijaan indeksin tarkoitus on herättää kysymyksiä siitä, miten maat voivat tasapainottaa globaalin vastuun sekä velvollisuudet omia kansalaisiaan kohtaan.

Nyt kun olet täällä...

... meillä on pieni pyyntö. Olemme laittaneet kaikki juttumme ilmaiseksi verkkoon, jotta mahdollisimman moni pääsisi nauttimaan korkealuokkaisesta journalismista. Lisätulot auttaisivat meitä kuitenkin tekemään entistä parempaa lehteä. Pyydämmekin, että tilaisit Maailman Kuvalehden printtiversion. Lehti on edullinen, ja samalla tuet tärkeää työtä oikeudenmukaisen maailman puolesta. Jos printti ahdistaa siksi, että maksullinen lehti on aina pakko lukea kannesta kanteen tai että sen takia pitää kaataa puita, laita läpykkä kiertoon mahdollisimman monelle ystävälle, sukulaiselle, tuntemattomalle. Pidemmittä puheitta, siirry tilaussivulle. Kiitos!

Olet nyt varjossa ""staging"". Poistu