Jalkapallon maailmanmestaruuskisat pelataan tänä vuonna Venäjällä. MM-kentillä nähdään pitkästä aikaa Egypti, joka palaa kisoihin ensimmäistä kertaa 28 vuoteen.
Egyptin maajoukkue tuo mukanaan kansainvälisiin otteluihin myös politiikan, sillä Egyptissä on kokemusta jalkapallon käyttämisestä politiikan välineenä.
Maaliskuun 2018 presidentinvaaleissa, kun Egyptin maajoukkue oli jo lunastanut paikkansa MM-kisoissa, Egyptin jalkapalloliitto vannoi julkisesti uskollisuutta ehdokas Abdel Fattah el-Sisille.
Kenellekään tuskin tuli yllätyksenä, että Sisi voitti vaalit, sillä myös ainoa vastaehdokas kannatti tätä. Muut vastaehdokkaat joutuivat vetäytymään vaaleista mitä kummallisimmista syistä.
Myös arabikevään kansannousussa vuonna 2011 Egyptin ultrat, eli fanaattiset jalkapallofanit, osallistuivat mielenosoituksiin. Pari vuotta myöhemmin jalkapallofanien tukema vallankaappaus johti Sisin, silloisen armeijan komentajan, valtaantuloon.
Ultria on vangittu niin kentillä kuin kenttien ulkopuolella tapahtuneissa mielenosoituksissa. Egyptin 60 000 poliittisesta vangista suuren osan arvioidaan olevan ultria.
FIFA kieltää jalkapallon ja politiikan yhdistämisen. Kielto käsittää poliittisten symbolien käytön pelaajien vaatteissa ja varusteissa sekä poliittisten viestien välittämisen. Jalkapalloklubeilla on vastuu omista kannattajistaan. Poliittisia viestejä ei tulisi lähettää myöskään katsomosta.