Kun tie loppuu, polku jatkuu kapeaa betoniliuskaa taiteillen kohti kivikkoista puron pohjaa ja Rajajin luonnonsuojelualuetta.
Pari vuotta sitten alueen portinvartija piti lahjoa, mutta nyt ovet aukeavat pääsymaksua vastaan kaikille, jotka uskaltautuvat tiikereiden valtakuntaan. Täällä on Chaurasi Kutiya Ashram, Beatles-fanien mekka ja joogi Maharishi Maheshin toteutunut unelma kansainvälisestä meditaatiokeskuksesta.
Katolta avautuu huikea näkymä Himalajalle ja alhaalla virtaavaan jadenvihreään Gangesiin.
Maharishi paketoi ikivanhan transsendenttisen meditaation tekniikan simppelimpään muotoon. Markkinoidessaan tekniikkaa jokaiselle syvällistä lepotilaa, sisäistä onnea ja stressinhallintaa kaipaavalle, miehellä oli visionaan rakennuttaa yli 3 600 meditaatiokeskusta ympäri maailmaa. Murto-osa niistä toteutui.
Rishikeshiin Maharishi loi vuonna 1961 rakennusten kirjon, joka oli vasta alkua maailmalle syntyneisiin loistokkaampiin sisaruksiin verrattuna. Vieraita odotettiin paljon, mutta sitten tulivat veroviranomaiset ja suunnitelma pysähtyi. Maharishi jatkoi rahan takomista länsimaissa hyvällä menestyksellä.
Nyt tämä ashram on haluttu unohtaa ja luonto ottanut omansa takaisin. Intian metsäviranomaiset ovat kuitenkin päättäneet säästää, mitä jäljellä on.
Kiehtovinta kokonaisuudessa on alueen keskusta ympäröivä yli 120:n kivimajan rykelmä. Kussakin oli sähköt, länsimainen wc ja kylpyhuone.
Keskellä aluetta kohoaa kaksi bunkkeria, joiden katolta avautuu huikea näkymä Himalajalle ja alhaalla virtaavaan jadenvihreään Gangesiin.
Yhden rakennuksen maanalaiseen tilaan kulkiessa tunnelikäytävällä on pieniä, säkkipimeitä koppeja. Joogaa ja meditointia – Maharishin lääkkeet kohti harmoniaa ja universaalia tietoisuutta.
Hallimaisessa jooga- ja meditointisalissa graffititaiteilijat ovat toteuttaneet itseään. Täällä kukoistavat love, peace & harmony symboleina ja teksteinä. Syntyy uusia tarinoita menneestä ajasta.