Iloinen ruokajuhla, katumuusikot ja taiteilijat kohtaavat Kuopiossa elonkorjuun aikaan 27.-28.8.2021 Satoa-ruokafestivaaleilla.
Paikallisten makujen juhlassa teemana on puhdas luonto ja lähiruoka lautasella. Katuruokakulttuurin hengessä päästään maistelemaan pääosin paikallisista raaka-aineista, paikallisten yrittäjien loihtimia annoksia. Tapahtuma on maksuton ja 3–6 euron ruoka-annokset kutsuvat kokeilemaan uusia ja useita makuja.
Kuopion alueella ja Pohjois-Savossa saadaan olla ylpeitä, sillä se on ensimmäisenä Suomessa ansainnut European Region of Gastronomy -tunnustuksen. Tämä vastuullisuuden kunniamaininta myönnetään vuosittain yhdelle tai useammalle eurooppalaiselle alueelle, jossa tuotannossa painotetaan laatua, luotettavuutta ja paikallisten raaka-aineiden käyttöä.
Tapahtuma järjestettiin ensimmäisen kerran vuonna 2014 ja vuonna 2018 kävijöitä oli jo 20 000.