Joulumuffinit valmistetaan piparkakkutaikinan tapaan kiehauttamalla mausteet siirapin kanssa. Muffinien paistuessa uunissa keittiön valtaa ihana jouluinen tuoksu. Makuelämyksen kruunaa raikas, mutta täyteläinen kanelivaahto.
Taikinaa on halutessaan helppo tuunata.
Jouluisten mausteiden makupariksi sopivat mainiosti esimerkiksi pähkinärouhe tai rusinat. Jos taas pitää jämäkämmästä kuorrutteesta, voi kanelivaahdon sekaan vatkata hieman vegaanista tuorejuustoa tai rahkaa.
Joulumuffinit
2 dl tummaa siirappia
1 rkl jauhettua kanelia
1 tl jauhettua neilikkaa
200 g leivontamargariinia
3 dl vehnäjauhoja
0,75 dl perunajauhoja
1 tl ruokasoodaa
Kanelivaahto
1 prk (2 dl) kauravispiä
2 tl vaniljasokeria
1 tl jauhettua kanelia
Koristeluun tähtianiksia ja kanelia.
Kiehauta siirappi ja mausteet kattilassa. Lisää paloiteltu margariini kuumaan seokseen ja anna rasvan sulaa. Nosta kattila liedeltä ja anna seoksen jäähtyä. Sekoita vehnäjauhot, perunajauhot ja sooda. Lisää jauhoseos taikinaan. Annostele taikina muffinivuokiin.
Paista 175 asteessa noin 20 minuuttia. Muffinien paistuessa vatkaa kauravispi kuohkeaksi leivontakulhossa. Lisää vatkauksen loppupuolella sekaan kaneli ja vaniljasokeri.
Kuorruta hyvin jäähtyneet muffinit kanelivaahdolla ja siivilöi päälle kanelijauhetta. Koristele tähtianiksilla.