Artikkelikuva

Kiinassa urheilijoita on kehotettu peittämään tatuoinnit – jalkapallomaajoukkueen pelaajilta ne on nyt kokonaan kielletty

Yhä useampi kiinalaisnuori ottaa tatuoinnin, vaikka vanhassa kulttuurissa niiden on katsottu kertovan rikollisuudesta. Kiinassa tatuointi ei sovi urheilijalle.

Kiinan urheilua hallinnoiva GAS kieltää jalkapallomaajoukkueen pelaajilta tatuoinnit. Joukkueeseen ei enää oteta uusia tatuoituja pelaajia, ja maajoukkueessa jo pelaavia kehotetaan poistattamaan aiemmin hankitut kuvat iholtaan.

Aiemmin urheilijoita on kehotettu peittämään tatuoinnit ja niiden esittämistä esimerkiksi televisiossa on vältelty. Jotkut jalkapalloilijat ovat pelanneet pitkähihaisissa paidoissa.

Vuonna 2021 television ja internetin sääntöjä kiristettiin ja tatuointien lisäksi ”epäterveeksi” kuvasisällöksi luokiteltiin myös miesten poninhännät.

Yhä useampi kiinalaisnuori ottaa tatuoinnin, vaikka vanhassa kulttuurissa niiden on katsottu kertovan kantajansa rikollisuudesta. Etnisten ryhmien tatuointeja taas on pidetty sivistymättömyyden osoituksena.

Vuonna 2021 television ja internetin sääntöjä kiristettiin ja tatuointien lisäksi ”epäterveeksi” kuvasisällöksi luokiteltiin myös miesten poninhännät. Asiasta uutisoi BBC.

Nyt kun olet täällä...

... meillä on pieni pyyntö. Olemme laittaneet kaikki juttumme ilmaiseksi verkkoon, jotta mahdollisimman moni pääsisi nauttimaan korkealuokkaisesta journalismista. Lisätulot auttaisivat meitä kuitenkin tekemään entistä parempaa lehteä. Pyydämmekin, että tilaisit Maailman Kuvalehden printtiversion. Lehti on edullinen, ja samalla tuet tärkeää työtä oikeudenmukaisen maailman puolesta. Jos printti ahdistaa siksi, että maksullinen lehti on aina pakko lukea kannesta kanteen tai että sen takia pitää kaataa puita, laita läpykkä kiertoon mahdollisimman monelle ystävälle, sukulaiselle, tuntemattomalle. Pidemmittä puheitta, siirry tilaussivulle. Kiitos!

Olet nyt varjossa ""staging"". Poistu