Tiedätkö mitä on feijoada? No, ruokaahan se, jota syödään laajalti portugalinkielisessä maailmassa. Feijoadan perusaineet ovat pavut ja tuore sian- tai naudanliha. Brasiliassa pata valmistetaan yleensä mustista pavuista.
Ja nyt tämä papupata on antanut aiheen tai ainakin kehyksen tanssiteokselle, joka nähdään Helsingissä osana Liikkeellä marraskuussa -festivaalia!
Brasilialainen ryhmä esittää koreografi Calixto Neton teoksen, joka kestää feijoadan valmistusajan verran eli kolme tuntia.
Brasilialainen ryhmä esittää koreografi Calixto Neton teoksen, joka kestää feijoadan valmistusajan verran eli kolme tuntia. Valmistuksen lomassa tanssitaan, musisoidaan ja lauletaan sambasta tutussa rytmissä.
Kokkaamisen aikana puhutaan muun muassa politiikkaa: pohditaan lihan hintaa, etsitään halvinta lihaa, mietitään yhteiskunnallista epätasa-arvoa, väkivallan jatkumoa siirtomaa-ajasta tähän päivään, poliittisen tilanteen uutisoinnin heijastusta länsimaiden käsityksiin Brasiliasta.
Eli tuhtia tavaraa kokkauksen siivellä!
Calixto Neto: Feijoada Liikkeellä marraskuussa -festivaalilla 3., 5., ja 6.11. klo 19. Kulttuurikeskus Caisa, Kaikukatu 4 B, Helsinki. Liput 30/15 e. Kesto n. 180 min.