Nämä värikkäät suupalat sopivat niin arkeen kuin juhlaan!
Herkulliset salaattikääröt kätkevät sisälleen monivivahteisen makumaailman, jossa yhdistyvät suolainen ja makea. Suussa sulavan pehmeä mango tuo mukavaa vastapainoa rapsakalle tofulle, ja kokonaisuuden kruunaa täyteläinen maapähkinäkastike.
Salaatinlehdet voi halutessaan korvata kaalilla. Mikäli ei ole korianterin ystävä, sopii mangosalsan kyytipojaksi mainiosti myös esimerkiksi lehtipersilja tai joku toinen yrtti.
Mangosalsa-tofu wrapit
1 paketti (200 g) tofua
1 rkl rypsiöljyä
1 rkl soijaa
2 rkl maissitärkkelystä
Mangosalsa
1 kokonainen kypsä mango
1 keskikokoinen punainen paprika
Puoli ruukullista tuoretta korianteria tai muuta mieleistä yrttiä
Suolaa oman maun mukaa
Maapähkinäkastike
0,5 dl maapähkinävoita
2 rkl soijaa
1 rkl vaahterasiirappia
Puolikas lime
Lisäksi
Salaatinlehtiä
Pähkinöitä (esim. cashew-pähkinöitä)
Valuta tofu ja purista käsin hellästi painaen ylimääräiset nesteet pois. Paloittele sen jälkeen tofu pieniksi kuutioiksi.
Sekoita keskenään 1 rkl oliiviöljyä ja 1 rkl soijakastiketta, ja valuta kastike tofukuutioiden päälle.
Ripottele marinoitujen kuutioiden pinnalle maissitärkkelys ja kääntele kuutioita, jotta tärkkelys levittyy tasaisesti.
Kumoa tofukuutiot paistinpannulle ja paista liedellä suurella lämmöllä, kunnes kuutiot ovat saaneet kunnolla väriä ja rapsakan pinnan. Nosta sitten tofu jäähtymään lautaselle.
Kuori mango ja paloittele hedelmäliha pieniksi paloiksi. Pese paprika ja leikkaa kanta sekä siemenkota pois.
Paloittele paprika samaan tyyliin kuin mango. Hienonna korianteri ja kumoa hienonnettu korianteri kulhoon.
Lisää sekaan paloiteltu mango ja paprika ja viimeistele suolalla. Sekoita hyvin.
Valmista maapähkinäkastike sekoittamalla keskenään maapähkinävoi, soija, vaahterasiirappi ja puristettu limetinmehu.
Asettele tarjoilulautaselle huolellisesti pestyt ja kuivatut salaatinlehdet. Lusikoi salaatinlehdille salsaa ja tofua.
Kuorruta täyte maapähkinäkastikkeella. Viimeistele wrapit pähkinämurskalla. Tarjoa ja nauti heti.