Päästyään valtaan 2021 taliban on heikentänyt tyttöjen ja naisten asemaa jatkuvasti. Kaiken muun, paitsi silmät peittävä vaatetus on pakollinen kodin ulkopuolella, eikä nainen saa poistua kotoa 72 kilometriä pidemmälle ilman miessaattajaa.
Salonkien sulkemisen arvioidaan vievän maasta noin 60 000 työpaikkaa. Katoavat työpaikat ovat harvoja naisille mahdollisia keinoja osallistua työelämään.
Myös hoitoloiden säännöt tiukentuivat ennen kuin ne suljettiin. Aiemmin työntekijät saattoivat pukeutua farkkuihin tai mekkoihin, sitten kaikki peittivät hiuksensa ja vartalonsa, sillä kaikki pelkäävät talibanien ilmiantajia.
Vapaampina vuosia miehet pääsivät salonkeihin katsomaan morsiamensa kaunistamista ja jopa kuvaamaan sitä, mutta eivät enää.
Naisille salonkikäynnit ovat antaneet tunteen itsenäisyydestä ja mahdollisuuden käyttää omaa rahaa haluamallaan tavalla.
Asiakkaille kampaamoiden ja kauneushoitoloiden sulkeminen tarkoittaa muutakin kuin niiden palveluiden menettämistä. BBC:n haastattelemat naiset kuvaavat solmineensa näissä paikoissa ystävyyssuhteita, joihin mahdollisuudet muuten ovat vähäisiä.
Monelle hoitolakäynnit ovat olleet terapeuttisia, sillä salongeissa naiset ovat voineet jakaa elämäänsä avoimesti.
Naisille salonkikäynnit ovat antaneet myös tunteen itsenäisyydestä ja mahdollisuuden käyttää omaa rahaa haluamallaan tavalla. Osa naisista sanoo kauneudenhoidon vaikuttaneen myönteisesti avioliittoonsa.
Kauneushoitolakielto annettiin kaksi vuotta talibanin valtaan palaamisen jälkeen. Jo ennen kieltoa liikkeiden ikkunat oli peitetty ja naisten kasvokuvat niiden ulkopuolella sutattu spraymaalilla.
Taliban ei kiellä naisilta kauneudenhoitoa ensimmäistä kertaa. Myös edellisen kerran valtaa pitäessään 1996–2001 se sulki kampaamot ja kosmetologiliikkeet. Tuolloin kielto päättyi Yhdysvaltojen johtamaan invaasioon.