Kun haluat valmistaa nopeasti herkullisia pikkutarjottavia esimerkiksi illanistujaisiin, kokeile täytettyjä taateleita!
Taatelit ovat perinteisesti Lähi-Idässä yleisesti käytetty hedelmä, ja ne ovat
levinneet monikäyttöisyytensä vuoksi myös muihin maailman keittiöihin. Taatelit ovat paitsi makeita ja maukkaita, myös erittäin ravinnepitoisia. Ne sisältävät paljon kuituja, A-vitamiinia ja enemmän kaliumia kuin banaani.
Täytettyjen taatelien makumaailma on vivahteikas. Tuorejuusto tasapainottaa taatelin hedelmälihan makeutta, ja pähkinärouhe antaa rouskuvaa suutuntumaa. Kokonaisuuden viimeistelee aromaattinen appelsiini.
Koristelussa voi käyttää mielikuvitusta. Erityisen näyttävä valinta on granaatinomenan siemenet, jotka muistuttavat ulkonäkönsä puolesta pieniä, säihkyviä jalokiviä.
Täytetyt taatelit
Ainekset:
200 g tuoreita taateleita (Medjool-taateleita, löytyy kauppojen hedelmäosastolta)
200 g vegaanista tuorejuustoa
100 g saksanpähkinöitä
100 g pistaasipähkinöitä
1 kokonainen granaattiomena
1 kokonaisen appelsiinin raastettu kuori
Ripaus suolaa
Tee taateleihin pitkittäisviilto ja poista kivet. Hienonna pähkinät rouheeksi ja pese appelsiini huolellisesti. Raasta appelsiinin kuori ja hienonna silpuksi. Kumoa leivontakulhoon tuorejuusto, hienonnetut pähkinät ja appelsiinin hienonnettu kuori. Sekoita tasaiseksi massaksi.
Täytä taatelit tuorejuustotäytteellä ja koristele granaattiomenan siemenillä sekä muilla mieleisillä koristeilla. Halutessaan taatelien päälle voi vielä ripotella aavistuksen suolaa. Suola syventää makeaa makumaailmaa. Tarjoile ja nauti heti.