Eurooppa. Ruokahävikki on noussut tänä keväävä tärkeäksi ympäristöteemaksi niin Ranskassa, Tanskassa, Italiassa kuin Brittein saarilla.
Ranskasta tuli helmikuussa ensimmäinen EU-maa, joka velvoittaa kauppoja vähentämään kaatopaikalle vietävää syömäkelpoista ruokaa sakon uhalla. Italian parlamentti näytti maaliskuun puolivälissä seuraavan Ranskan mallia, tosin sakkojen sijaan hävikkiruokaa vähentäville kaupoille on luvassa erilaisia taloudellisia helpotuksia.
Molemmissa maissa suurketjuja kannustetaan antamaan aiemmin kaatopaikalle kipattava ruoka hyväntekeväisyyteen.
Vastaavasti Tanskan kirkon ulkomaanapu on avannut kokonaisen supermarketin, jossa myydään vain hävikkiruokaa, kuten rumia omenoita tai väärän muotoisia kurkkuja.
Vastaavanlaisia aloitteita on suunnitteilla myös Brittein saarilla, jossa suuret kauppa- ja pikaruokaketjut ja Skotlannin parlamentti ovat luvanneet vähentää hävikkiruoan määrää 20-30 prosenttia vuosikymmenen sisällä.
Suomessa ruokahävikki on nykyisin 20–30 kiloa henkeä kohti. Valtaosa hävikistä syntyy kotitalouksissa.