Tasa-arvoa rauhanturvaamiseen

YK:n kaikkiaan 15 rauhanturvaoperaatiosta jo viidessä on naisjohtaja. Tätäkään eivät kaikki kuitenkaan katso pelkästään hyvällä.

YK. Seksuaalisen väkivallan yleistyessä maailman konfliktialueilla YK on alkanut kasvattaa naisten roolia rauhanturvatyössä.

YK:n pääsihteeri Ban Ki-moon kertoi hiljan, että maailmanjärjestön kaikkiaan 15 rauhanturvaoperaatiosta viidessä on naisjohtaja. He ovat Hilde Johnson Etelä-Sudanissa, Karin Landgren Liberiassa, Lisa Buttenheim Kyproksessa, Aïchatou Mindaoudou Norsunluurannikolla ja Sandra Honoré Haitissa.

Lisäksi YK:n rauhanvälittäjäksi tuli ensi kertaa nainen, kun Irlannin entinen presidentti Mary Robinson nimitettiin erikoislähettilääksi Afrikan Suurten järvien alueelle.

Kaikki eivät näe tilannetta Banin tapaan saavutuksena.

”Puolet maailman asukkaista on naisia, ja Robinson on ensimmäinen naispuolinen rauhanvälittäjä, vaikka elämme vuotta 2013”, International Peace Bureau -järjestön YK-edustaja Cora Weiss toteaa.

Weissin mukaan viime kädessä pitäisi tavoitella paitsi tasa-arvoa myös rauhaa.

Nyt kun olet täällä...

... meillä on pieni pyyntö. Olemme laittaneet kaikki juttumme ilmaiseksi verkkoon, jotta mahdollisimman moni pääsisi nauttimaan korkealuokkaisesta journalismista. Lisätulot auttaisivat meitä kuitenkin tekemään entistä parempaa lehteä. Pyydämmekin, että tilaisit Maailman Kuvalehden printtiversion. Lehti on edullinen, ja samalla tuet tärkeää työtä oikeudenmukaisen maailman puolesta. Jos printti ahdistaa siksi, että maksullinen lehti on aina pakko lukea kannesta kanteen tai että sen takia pitää kaataa puita, laita läpykkä kiertoon mahdollisimman monelle ystävälle, sukulaiselle, tuntemattomalle. Pidemmittä puheitta, siirry tilaussivulle. Kiitos!

Olet nyt varjossa ""staging"". Poistu