Onko järkevää tuoda lihaa Namibiasta?

Onko järkevää tuoda korkealaatuista naudan sisäfilettä Namibiasta Suomeen?

”Toisaalta on ja toisaalta ei”, miettii Kepan kehityspoliittinen asiantuntija Tytti Nahi.

”Täytyyhän ihmisten saada ansaita elantonsa omalla työllään. Siihenhän me kehitysmaita rohkaisemme. Jos maassa on karjaa, niin kuin Namibiassa on, on järkevää, että sitä myös myydään. Ja se on tietysti hyvä asia, että namibialaiset pyrkivät tuomaan markkinoille korkealaatuista lihaa, saahan siitä paremman tuoton.

Jos taas ajatellaan ilmaston kannalta, niin yleensäkään lihan syönnissä ei välttämättä ole järkeä. On parempi syödä kasviksia kuin syöttää niitä eläimille, jotka sitten syödään. Yhden lihakilon tuottamiseen tarvitaan noin 10 kiloa rehua.

Namibialaiset naudat kuitenkin tietääkseni laiduntavat vapaina, eikä niitä ruokita erikseen. Tämän tiedon perusteella lihan tuottaminen ei ole suoraan pois viljan ja kasvisten viljelystä. Ja jos lihaa kuitenkin syö, kannattaa syödä vähemmän ja laadukkaampaa. Silloin namibialainen sisäfile saattaa ollakin järkevä ratkaisu.”

 

Nyt kun olet täällä...

... meillä on pieni pyyntö. Olemme laittaneet kaikki juttumme ilmaiseksi verkkoon, jotta mahdollisimman moni pääsisi nauttimaan korkealuokkaisesta journalismista. Lisätulot auttaisivat meitä kuitenkin tekemään entistä parempaa lehteä. Pyydämmekin, että tilaisit Maailman Kuvalehden printtiversion. Lehti on edullinen, ja samalla tuet tärkeää työtä oikeudenmukaisen maailman puolesta. Jos printti ahdistaa siksi, että maksullinen lehti on aina pakko lukea kannesta kanteen tai että sen takia pitää kaataa puita, laita läpykkä kiertoon mahdollisimman monelle ystävälle, sukulaiselle, tuntemattomalle. Pidemmittä puheitta, siirry tilaussivulle. Kiitos!

Olet nyt varjossa ""staging"". Poistu