Kyläelämää keskellä kaupunkia

Afrikan suurin kaupunki Kairo kätkee sisäänsä monia maailmoja. Niiden asukkaat ovat tuoneet mukanaan maaseudulta kylämäisen elämänmuodon. Kaupunginosakylissä saattaa asua satoja tuhansia ihmisiä, mutta niissä on mahdoton elää anonyymia elämää.

kairo1.jpg Aga Khanin kulttuurisäätiön projekti auttoi myös Darb al-Ahmarin kaupunginosaa. (Kuvaaja: Päivi Arvonen)

Darb al-Ahmarin kaupunginosalla on mahtava 1100-luvulle ulottuva historia, mutta sen lähimenneisyyden yllä leijuu mätänevien roskien tuoksu. Alueen asunnot olivat vuosikymmeniä heikossa kunnossa, vesi- ja viemäriverkosto oli puutteellinen, sähkönjakelussa oli häiriöitä. Kaupunginosan heikkoa mainetta lisäsi lähistöllä kohoava kaatopaikkajätevuori ja sen Battaneyaksi kutsutulla alueella majailevat huumediilerit.

Kaksi vuosikymmentä sitten tilanne alkoi muuttua. Aga Khanin kulttuurisäätiö ryhtyi rahoittamaan mielipuolisena pidettyä hanketta, jossa aiottiin muuttaa jätevuori kaupungin virkistyskeitaaksi ja ulkoilu

Nyt kun olet täällä...

... meillä on pieni pyyntö. Olemme laittaneet kaikki juttumme ilmaiseksi verkkoon, jotta mahdollisimman moni pääsisi nauttimaan korkealuokkaisesta journalismista. Lisätulot auttaisivat meitä kuitenkin tekemään entistä parempaa lehteä. Pyydämmekin, että tilaisit Maailman Kuvalehden printtiversion. Lehti on edullinen, ja samalla tuet tärkeää työtä oikeudenmukaisen maailman puolesta. Jos printti ahdistaa siksi, että maksullinen lehti on aina pakko lukea kannesta kanteen tai että sen takia pitää kaataa puita, laita läpykkä kiertoon mahdollisimman monelle ystävälle, sukulaiselle, tuntemattomalle. Pidemmittä puheitta, siirry tilaussivulle. Kiitos!

Olet nyt varjossa ""staging"". Poistu