Elotes eli meksikolaiset maissintähkät
maissintähkiä
suolaa
majoneesia
juustoraastetta
chilijauhetta
lime-sitruunaa
puutikkuja
1. Valitse kattila, johon tähkät sopivat vaakasuoraan asentoon.
2. Poista tähkistä suojuslehdet ja pane ne kiehuvaan, suolalla maustettuun veteen. Keitä hiljalleen n. 5 minuuttia.
3.Upota maissin leveämmästä päästä sisään puutikku pidikkeeksi.
4.Voitele maissi majoneesilla, ripottele päälle juustoraastetta, chilijauhetta ja lime-sitruunan mehua.
Quesadilla
Maissitortilloita
Juustoa
Salsaa
Korianteria
Valmis maissitortilla lämmitetään kummaltakin puolelta paistinpannulla. Kun tortilla on lämmin keskelle ripotellaan juustoraastetta. Tortilla taitetaan puolikuun muotoiseksi ja annetaan lämmetä kunnes juusto on sulaa. Väliin laitetaan salsaa ja korianteria.
Salsa mexicana
5 tomaattia
2 pientä sipulia
3 valkosipulin kynttä
3 vihreää chiliä
ripaus suolaa
1. Tomaatit, sipuli, valkosipulit ja chilit kuumennetaan paistinpannulla, niin että ne pehmenevät ja tummuvat vähän.
2. Kaikki ainekset laitetaan kiviseen mortteliin, jossa ne muussataan salsaksi.
3. Lisätään ripaus suolaa.
Kukonnokkasalsa
2 iso tomaattia
1 sipuli
1 valkosipuli
2 vihreää chiliä
korianteria
1 lime-sitruuna
suolaa
1. Leikkaa tomaatit, sipuli, valkosipuli ja chilit pieniksi paloiksi ja sotke keskenään.
2. Lisää hieman korianteria, suolaa ja lime-sitruunan mehu.