Meksikolaisia mielitekoja

Elotes eli meksikolaiset maissintähkät

maissintähkiä
suolaa
majoneesia
juustoraastetta
chilijauhetta
lime-sitruunaa
puutikkuja

1. Valitse kattila, johon tähkät sopivat vaakasuoraan asentoon.
2. Poista tähkistä suojuslehdet ja pane ne kiehuvaan, suolalla maustettuun veteen. Keitä hiljalleen n. 5 minuuttia.
3.Upota maissin leveämmästä päästä sisään puutikku pidikkeeksi.
4.Voitele maissi majoneesilla, ripottele päälle juustoraastetta, chilijauhetta ja lime-sitruunan mehua.

Quesadilla

Maissitortilloita
Juustoa
Salsaa
Korianteria

Valmis maissitortilla lämmitetään kummaltakin puolelta paistinpannulla. Kun tortilla on lämmin keskelle ripotellaan juustoraastetta. Tortilla taitetaan puolikuun muotoiseksi ja annetaan lämmetä kunnes juusto on sulaa. Väliin laitetaan salsaa ja korianteria.

Salsa mexicana

5 tomaattia
2 pientä sipulia
3 valkosipulin kynttä
3 vihreää chiliä
ripaus suolaa

1. Tomaatit, sipuli, valkosipulit ja chilit kuumennetaan paistinpannulla, niin että ne pehmenevät ja tummuvat vähän.
2. Kaikki ainekset laitetaan kiviseen mortteliin, jossa ne muussataan salsaksi.
3. Lisätään ripaus suolaa.

Kukonnokkasalsa

2 iso tomaattia
1 sipuli
1 valkosipuli
2 vihreää chiliä
korianteria
1 lime-sitruuna
suolaa

1. Leikkaa tomaatit, sipuli, valkosipuli ja chilit pieniksi paloiksi ja sotke keskenään.
2. Lisää hieman korianteria, suolaa ja lime-sitruunan mehu.

Nyt kun olet täällä...

... meillä on pieni pyyntö. Olemme laittaneet kaikki juttumme ilmaiseksi verkkoon, jotta mahdollisimman moni pääsisi nauttimaan korkealuokkaisesta journalismista. Lisätulot auttaisivat meitä kuitenkin tekemään entistä parempaa lehteä. Pyydämmekin, että tilaisit Maailman Kuvalehden printtiversion. Lehti on edullinen, ja samalla tuet tärkeää työtä oikeudenmukaisen maailman puolesta. Jos printti ahdistaa siksi, että maksullinen lehti on aina pakko lukea kannesta kanteen tai että sen takia pitää kaataa puita, laita läpykkä kiertoon mahdollisimman monelle ystävälle, sukulaiselle, tuntemattomalle. Pidemmittä puheitta, siirry tilaussivulle. Kiitos!

Olet nyt varjossa ""staging"". Poistu