Artikkelikuva
Kenialainen aktivisti Phyllis Omido pohtii Tiivistämön puheenvuorossaan ympäristöaktivismin roolia ja haasteita eri puolilla maailmaa.

Missä menee planeettamme rajat? – Maailma kylässä -festivaali juhlistaa planeettaame toukokuussa kotona ja kaupungilla

Maailman rytmejä ja globaaleja kysymyksiä. Tänä vuonna Maailma kylässä -festivaali järjestetään osittain livenä. Hybridifestivaali tarjoaa ohjelmaa teemalla Planeettamme rajat 23.–29.5.

Toukokuun loppupuolella kaupunkiin ja näytöille saapuu odotettu vieras. Tänä vuonna Maailma kylässä -festivaalia juhlihtaan hybridinä 23.–29.5.

Maailma kylässä -festivaalin liveohjelma järjestetään lauantaina ja sunnuntaina Tiivistämöllä sekä sunnuntaina Allas Sea Poolilla ja Temppelinaukion kirkossa. Sunnuntaina järjestetään Helsingin Kauppatorilla myös Mahdollisuuksien tori, jossa esiin pääsevät eri toimijat kojuineen.

Festivaalin online-sisältöön puolestaan kuuluu dokumenttielokuvia, joita voi katsoa viikon ajan. Lauantain ja sunnuntain keskustelut striimataan tapahtuman nettisivuille.

Tarkempi ohjelma julkistetaan festivaalin nettisivuilla. Planeettamme juhlistamista
voi seurata myös sosiaalisen median kanavissa. Festivaalille on vapaa pääsy.
Lisätietoja: www.maailmakylassa.fi

Eteläafrikkalainen ihmisoikeus- ja ympäristöaktivisti Kumi Naidoo pitää Tiivistämöllä keynote -puheenvuoron.

Sanataidetta ja kantaaottavia keikkoja

Festivaalin asiaohjelma kuullaan Tiivistämöllä, jossa lavalle nousee tunnettuja puhujia, poliitikkoja, vaikuttajia ja asiantuntijoita. Ohjelmaa Tiivistämöllä on lauantaina kello 11–23 ja sunnuntaina kello 11–18.

Tiivistämöllä festivaalin keynote-puheenvuoron esittää arvostettu eteläafrikkalainen ihmisoikeus- ja ympäristöaktivisti Kumi Naidoo. Greenpeacen ja Amnesty Internationalin johtajana työskennellyt Naidoo puhuu festivaaleilla virtuaalisesti ilmasto-oikeudenmukaisuudesta.

Aktivisti ja lavarunoilija Laura Eklund Nhaga, rap-artisti Paleface ja rap- ja r&b-artisti Hassan Maikal tarjoilevat puolestaan sanataidetta spoken wordin muodossa. Rohkeat sanataiteilijat koostavat esityksensä festivaalin teeman ympärille.

Sunnuntaina 29.5. Allas Sea Poolilla esiintyvä Les Amazones d’Afrique yhdistelee musiikissaan panafrikkalaisia ja elektronisia soundeja ja käsittelee vaikeita aiheita, kuten naisten kokemaa väkivaltaa.

Sunnuntaina on musiikin vuoro, kun Allas Sea Poolilla kuullaan maailman ja Suomen sointuja. Konsertit pidetään kello 11–20 välillä. Lavalla nähdään esimerkiksi Pikku Papun Orkesteri ja Santrofi.

Yksi Allas Sea Poolin kiinnostavista esiintyjistä on kantaaottava Les Amazones d’Afrique, joka yhdistää musiikissaan panafrikkalaisia ja elektronisia soundeja pop-musiikkiin. Alun perin kolmen tunnetun malilaisen naisartistin perustama kollektiivi käsittelee vaikeita aiheita, kuten naisten kokemaan väkivaltaa ja pakkoavioliittoja.

Nyt kun olet täällä...

... meillä on pieni pyyntö. Olemme laittaneet kaikki juttumme ilmaiseksi verkkoon, jotta mahdollisimman moni pääsisi nauttimaan korkealuokkaisesta journalismista. Lisätulot auttaisivat meitä kuitenkin tekemään entistä parempaa lehteä. Pyydämmekin, että tilaisit Maailman Kuvalehden printtiversion. Lehti on edullinen, ja samalla tuet tärkeää työtä oikeudenmukaisen maailman puolesta. Jos printti ahdistaa siksi, että maksullinen lehti on aina pakko lukea kannesta kanteen tai että sen takia pitää kaataa puita, laita läpykkä kiertoon mahdollisimman monelle ystävälle, sukulaiselle, tuntemattomalle. Pidemmittä puheitta, siirry tilaussivulle. Kiitos!

Olet nyt varjossa ""staging"". Poistu