Artikkelikuva
Alberto Giuliani

Tutkimusmatka minuuteen

Mitä tekisit, jos tietäisit kuolinpäiväsi etukäteen? 

Italialainen valokuvaaja Alberto Giuliani on saanut kahdelta eri tulevaisuuden tietäjältä ennustuksen, jonka mukaan hän tulisi kuolemaan noin neljänkymmenen vuoden iässä. Niinpä siperialaisen shamaanin ja intialaisen pyhän miehen eli bramiinin ennustukset omasta kuolinhetkestä sysäävät Giulianin tutkimaan kuolevaisuutta – ja kuolemattomuutta. Kuolemattomat on teos, johon kannattaa tarttua silloin, kun haluaa pohtia oman elämän merkitystä.

Intialainen pyhä mies ennusti miehen tulevaisuudesta muitakin asioita, jotka Giuliani ihmetyksekseen huomasi käyneen toteen. Bramiini ennusti, että Giuliani tuntisi entuudestaan naisen, jonka kanssa tulisi menemään naimisiin. Ja näin kävi.

Valokuvaaja aloittaa tutkimusmatkan, jonka aikana hän tapaa ja haastattelee eri puolilla maailmaa ihmisiä, jotka tutkivat ihmisen kuolemattomuuden rajoja ja maapallon tulevaisuutta. Tutkimusmatka alkaa Havaijilta, jossa nuoret tutkijat leikkivät olevansa kokonaisen vuoden ajan Marsissa, vaikka he todellisuudessa elävät avaruusmoduulissa. 

Matka kulkee Havaijilta Yhdysvaltojen Phoenixiin paikkaan, jossa ihmisiä syväjäädytetään. Tuota paikkaa kutsutaan ikuisuuden odotushuoneeksi, jossa lääketieteellisesti kuolleita ihmisiä syväjäädytetään sarkofageissa. ”Elämän ja kuoleman välinen raja on koko ajan siirtynyt yhä edemmäs”, 
paikan omistaja sanoo.

Giuliani tutustuu myös robottivauvoihin Japanissa, sademetsäprojektiin Englannissa ja Yhdysvaltojen Etelä-Dakotan bunkkereihin, joihin maailmanloppua pelkäävät ihmiset aikovat päätyä elämään maailman-
lopun saapuessa. 

Vaikka teos lähtee liikkeelle vuosia sitten tapahtuneesta ennustuksesta, tarina etenee kronologisesti. Maat ja maisemat vaihtuvat nopeasti. Dokumentaarista tarinaa rytmittävät myös Giulianin yli parikymmentä valokuvaa matkan varrelta. 

Teoksen kerronnassa vaihtelevat kirjoittajan sisäinen monologi ja dialogi eri alojen asiantuntijoiden kanssa. Tämä vaihtelevuus tuo teokseen ilmavuutta. Dialogeissa sekä asiantuntijat että Giuliani esittävät kysymyksiä ja pohdintoja elämän merkityksellisyydestä. 

Kertojaan on helppo samaistua. Hän on keskeneräinen, erehtyväinen ja epätäydellinen ihminen, joka etsii vastausta elämän tarkoitukselle. Kirjailijan tutkimusmatka eri puolille maailmaa on ennen kaikkea matka häneen itseensä. Hahmon samaistuttavuuden vuoksi teos koskettaa syvältä. 
 

Nyt kun olet täällä...

... meillä on pieni pyyntö. Olemme laittaneet kaikki juttumme ilmaiseksi verkkoon, jotta mahdollisimman moni pääsisi nauttimaan korkealuokkaisesta journalismista. Lisätulot auttaisivat meitä kuitenkin tekemään entistä parempaa lehteä. Pyydämmekin, että tilaisit Maailman Kuvalehden printtiversion. Lehti on edullinen, ja samalla tuet tärkeää työtä oikeudenmukaisen maailman puolesta. Jos printti ahdistaa siksi, että maksullinen lehti on aina pakko lukea kannesta kanteen tai että sen takia pitää kaataa puita, laita läpykkä kiertoon mahdollisimman monelle ystävälle, sukulaiselle, tuntemattomalle. Pidemmittä puheitta, siirry tilaussivulle. Kiitos!

Olet nyt varjossa ""staging"". Poistu