Suomessa on puhuttu paljon tieteeseen ja tutkimukseen kohdistuneista leikkauksista. Kun katsoo teollisuusmaiden yhteistyöjärjestö OECD:n tilastoja, huomaa, ettei Suomi ole yksin: viime vuosina sijoitukset tutkimus- ja kehitystyöhön ovat olleet laskussa erityisesti niin sanotuissa perinteisissä teollisuusmaissa.
Poikkeuksen muodostavat nousevat taloudet Aasiassa, erityisesti Kiina, Japani ja Etelä-Korea. Etelä-Korea on nostanut tutkimusrahoitustaan nopeimmin maailmassa, ja sijoittaa tieteeseen nyt yli kymmenkertaisesti Suomeen nähden.
Yksi korealainen kehitysala, joka saattaa tulevaisuudessa näkyä meilläkin, on viihdeteollisuus. Toimittaja Euny Hong kertoo kirjassaan The Birth of Korean Cool, että maassa satsataan valtavat rahamäärät esimerkiksi hologrammien ja keinotekoisten ilotulitteiden kehittelyyn, samoin kuin ylipäätään pop-kulttuuriin.
Etelä-Korealla on Hongin mukaan tietoinen strategia tehdä maasta cool erityisesti köyhien ja keskituloisten maiden asukkaiden silmissä. Taustalla on ajatus, että kun ostovoima Aasiassa, Latinalaisessa Amerikassa ja Afrikassa kasvaa, alkavat ihmiset ostaa yhä enemmän ”siistinä” pitämänsä Etelä-Korean autoja, kännyköitä ja kodinkoneita.