• 4.10.2023

    Aktivisti Sonja Hyppänen taisteli kymmenen vuotta maailman merillä laitonta valaiden ja delfiinien pyyntiä vastaan ja paloi loppuun – Nyt hän työskentelee Utsjoella luonto- ja eräoppaana, koska kokee huolta Suomen luontokadosta

    Sonja Hyppänen ei pysty katselemaan maailman vääryyksiä sivusta. Nyt hän kuitenkin palautuu unettomuudestaan Utsjoella ja vetää hetkisen henkeä. Samalla hän jo miettii työskentelyä Välimerellä siviilipelastuksen parissa.

  • 17.5.2023

    ”Hakkuiden myötä on tullut ajatus, että perkele, minä olen metsien puolella” – Mikko von Hertzen haluaa suojella ikimetsiä

    Muusikko Mikko von Hertzen on metsien puolella. Rakkaus luontoa kohtaan näkyy sekä taiteessa että teoissa.

  • 15.3.2023

    Jättivoitto Balkanin luonnolle: Euroopan viimeinen villi joki Vjosa suojellaan

    Balkanille halutaan kolme kertaa nykyistä enemmän patoja. Paikallisten mukaan se olisi kuolonisku alueen luonnolle. Vastarinta tuotti tulosta, kun Albaniassa tehtiin ainutlaatuinen suojelupäätös: Vjosa-joki julistettiin kansallispuistoksi.

  • 14.3.2023

    Intiansarvikuonot saivat pitää sarvensa ensimmäistä kertaa 45 vuoteen: ”Tämä on uskomaton saavutus”

    Viime vuonna Assamin osavaltiossa Intiassa ei salametsästetty yhtään intiansarvikuonoa. Suurin osa vaarantuneen lajin edustajista elää Assamin osavaltiossa.

  • 18.5.2022

    Ihminen on merikilpikonnien suurin uhka – ja ainoa toivo

    Beninin aluevesillä tavataan neljää lajia merikilpikonnia. Niiden kohtaloksi uhkaa koitua se, että kaikki niiden osat ovat ihmisen hyödynnettävissä. Grand-Popon kylässä tehdään aktiivista työtä kilpikonnien suojelemiseksi. Maaliskuussa 2022 Beninissä perustettiin myös oma kongressi, joka keskittyy kilpikonnien suojeluun.

  • 13.4.2022

    Kohti kestävän kehityksen tavoitteita: Maat sopivat muovijäteongelman ratkomisesta

    YK:n ympäristökokouksessa Nairobissa tehtiin 14 päätöslauselmaa, jotta kestävän kehityksen tavoitteet saavutettaisiin. Maaliskuun kokouksessa askelia otettiin esimerkiksi muovijäteongelman nujertamiseksi. Kokouksessa päätettiin neuvottelukomitean perustamisesta.

  • 28.12.2021

    Uudessa-Kaledoniassa suojelualueet kattavat yli puolet maan pinta-alasta – Suomi suojellut vain 15 prosenttia

    Uudessa-Kaledoniassa suojelualueiden verkosto on 54,4 % maan pinta-alasta. Syrjäisten trooppisten saarten luonto on monimuotoisuudessaan ainutlaatuista.

Olet nyt varjossa ""staging"". Poistu