15.2.2024
Levyarvio: Karismaa, kantria, boogieta ja psykedeliaa – sekä lääkettä sille, joka kaipaa J. Karjalainen ja Mustat lasit -tunnelmia
Pekko Käpin karismaattinen läsnäolo tekee K:H:H:L-yhtyeestä ainutlaatuisen.
15.2.2024
Pekko Käpin karismaattinen läsnäolo tekee K:H:H:L-yhtyeestä ainutlaatuisen.
9.2.2024
Buenos Airesissa on jo parinkymmenen vuoden ajan järjestetty tangofestivaalia, jossa rikotaan heteronormatiivisia asetelmia. Festivaali tuo yhteen ihmisiä kymmenistä maista.
9.1.2024
Japanissa 1970-luvulla alkunsa saanut karaoke on juurtunut syvälle myös Indonesian kulttuuriin. Karaokehuoneet täyttyvät jo iltapäivästä ihmisistä, joille laulaminen on tapa purkaa stressiä. Indonesialaiset opiskelijat kertovat, miksi he valitsevat viettää aikaa juuri karaokessa.
5.12.2023
Hassan Maikal ja Setumo Bodibe haluavat aina auttaa muita. Ystävät järjestävät muusikoille retriittejä, joissa annetaan aikaa ja tilaa keskustelulle. Omissa parisuhteissaan he ovat tajunneet, että loputon auttamisen tarve voi myös kääntyä itseään vastaan.
22.11.2023
Maanantaina 4.12. juhlistimme tuoretta Maailman Kuvalehden numeroa Tenho Restobaarissa kuuntelemalla tuoreita puheenvuoroja teemastamme eriarvoisuudesta. Tapahtumassa puhuivat Sonja Saarikoski, Aleksis Salusjärvi ja Sofia Tawast. Ilta huipentui Hassan Maikalin esitykseen.
5.10.2023
Voisiko Bryssel nousta Pariisin ja Lontoon rinnalle Euroopan johtavien etnokeskusten joukkoon? Kaupungissa kuhisee uutta juurimusiikkia varsinkin Pohjois-Afrikan ja Lähi-idän suunnilta.
11.9.2023
ARMAS-festivaali järjestää ikääntyneille suunnattuja tapahtumia eri puolilla Suomea. Tavoitteena on muun muassa taata ikääntyneiden oikeus kulttuuriin.
11.9.2023
Chileläiset ovat olleet Suomessa 50 vuotta. Ensimmäisten Augusto Pinochetin diktatuuria paenneiden joukossa vuonna 1973 saapui Suomessa musiikkitieteen parissa uransa luonut Alfonso Padilla. Nyt hän kertoo mitä elämä on hänelle tarjonnut.
31.8.2023
Festivaalikeikan jälkilämmöissä ostettu puusta koverrettu laukku on kulkenut lukijan mukana jo lähes vuosikymmenen ajan.
28.8.2023
Kahtia halkaistun Kyproksen saaren turkkilaiset ja kreikkalaiset elävät omissa valtioissaan. Puskurivyöhykkeen erottamat ihmiset keksivät onneksi keinoja, joilla raja-aitoja voi kaataa. Yksi niistä on kuorolaulu.