• 16.1.2024

    Verotus pohjautuu arvoihin – Finnwatchin veroasiantuntija Saara Hietanen toivoo, että tulevaisuudessa verotus olisi feminististä

    Voidaanko globaalia eriarvoisuutta vähentää verojen avulla? Miten Suomessa kierretään veroja? Finnwatchin veroasiantuntija Saara Hietanen vastaa väitteisiin.

  • 14.11.2023

    Anarkistimarttojen toimintaan voi osallistua silloin kuin haluaa, niin kuin haluaa: ”Harjoitamme arjen anarkismia”

    Miksi martoilla on oma anarkistinen yhdistyksensä? Entä mitä on marttojen arjen anarkismi? Anarkistimartat ry:n puheenjohtaja Tarja Suksi vastaa väitteisiin.

  • 23.8.2023

    Miten musiikkia viedään maailmalle?  – ”Enää ei ole sellaista meininkiä, että laitetaan nauhoite reppuun ja lähdetään kauppaamaan sitä”

    Suomalaisen musiikin kansainvälistymistä ja kasvua edistävän Music Finland ry:n toiminnanjohtaja Mikko Manninen vastaa väitteisiin ja paljastaa, kuka päättää musiikkiviennistä.

  • 25.4.2023

    ”Tehokkaamman hyväntekemisen eteen pitää nähdä vaivaa”

    Miten hyvää tehdään mahdollisimman tehokkaasti? Sitä pyrkii selvittämään filosofinen liike efektiivinen altruismi, EA. Koordinaattori Karla Still vastaa liikkeeseen liittyviin väitteisiin ja kertoo, mistä siinä on kyse.

  • 13.10.2022

    ”Kilpaurheilussa pitäisi purkaa valtaa ylläpitäviä rakenteita”

    Tasa-arvo ei vielä urheilussa toteudu, vaikka liikunta kuuluu kaikille, sanoo LiiKe ry:n globaalikasvattaja Miia Hautakangas.

  • 9.5.2022

    ”Haluammeko olla Kiinan kanssa viimeisiä maailman kolkkia, joissa turkistarhausta jatketaan?”

    Lihansyöntiä voitaisiin vähentää lainsäädännöllä ja lemmikkieläinten haitallinen jalostus pitäisi lopettaa. Suomessa turkiseläinten olosuhteet eivät ole merkittävästi muita maita paremmat, kertoo Animalian kampanjavastaava Tiina Ollila. Olilla vastaa eläinten oikeuksia koskeviin väitteisiin.

  • 23.2.2022

    Ihmisoikeustyössä ei ole pikavoittoja

    Kansalaisvaikuttamisen keinot ja kanavat muuttuvat aikojen saatossa ja on tärkeää, että osaa valita niistä oikeat, sanoo Abilis-säätiön puheenjohtaja Amu Urhonen.

  • 14.6.2021

    Kanoja kaupungissa – millaista on ekologinen kaupunkiasuminen?

    Suomessa ei vielä ole yhtään ekologisesti kestävää kaupunkia. Dodo ry:n Elisa Niemi ideoi vihreämpiä asuinalueita kädet mullassa ja vastaa väitteisiin ekologisesta asumisesta.

Olet nyt varjossa ""staging"". Poistu