• 7.3.2022

    Hoboja ja housumaijoja – Vuosisata sitten Amerikka tarjosi suomalaisnaisille taloudellista ja sosiaalista vapautta

    Naisten taivas ja miesten helvetti. Niin Amerikasta puhuttiin 1800- ja 1900-lukujen vaihteessa. Amerikkaan lähti 1870–1920 -luvuilla siirtolaiseksi noin 350 000 suomalaista. Heitä ajoi Atlantin taakse unelma paremmasta.

  • 3.3.2022

    Näyttelijä Youssef Asad Alkhatib haluaa yhdistää suomalaisuuden ja syyrialaisuuden identiteetissään ja taiteessaan: ”Haluan tarjota suomalaisille valoa pimeään ja olla heille aurinko”

    Youssef Asad Alkhatib saapui 16-vuotiaana pakolaisena Suomeen. Syyriassa Alkhatib ei ollut koskaan käynyt teatterissa. Nyt viisi vuotta myöhemmin hän toteuttaa unelmaansa näyttelijän ammatista.

  • 28.2.2022

    ”Ryhmät, jotka asuvat keskuudessamme” – Kuka on kantasuomalainen?

    Kuka on suomalainen ja miten suomalaiseksi pääsee? On tärkeää, että jokainen hyväksytään kansalaiseksi, jos viranomaiset ovat jo kansalaisuuden myöntäneet, Wali Hashi kirjoittaa.

  • 23.2.2022

    Onko maahanmuuttaja aina tarpeellinen etuliite? – Sisarukset Faisa ja Salaado Qasim toivovat monimuotoisuutta eri ammatteihin ja mediaan

    Faisa ja Salaado Qasimilla ei ollut lapsuudessa tarjolla ammatillisia esikuvia, joihin samastua. Esikuvien ja monimuotoisuuden puute vaivaa heitä edelleen, joten he päättivät tehdä aiheesta valokuvanäyttelyn.

  • 9.2.2022

    Ohjaaja Juho Kuosmanen ja näyttelijä Omar Abdi toivovat elokuva-alan muutosta: ”Suomessa maahanmuuttaja muuttuu suomalaiseksi vasta, kun hän saa kansainvälistä menestystä”

    Hytti nro 6:n ohjaaja Juho Kuosmanen ja Guled & Nasran pääosanäyttelijä Omar Abdi tapasivat aikoinaan Puhoksen somalikahvilassa. Menestyselokuvien jälkeen ystävät palasivat tuttuun ostoskeskukseen.

Olet nyt varjossa ""staging"". Poistu