• 16.2.2024

    Energiaköyhyys pitää kodin kylmänä – Bulgariassa huonoin tilanne Euroopassa

    Bulgarialaisista kodeista 22 prosenttia ei pysty lämmitämään kotiaan tarpeeksi. Puhutaan energiaköyhyydestä, kun energiankulutusta on vähennettävä niin paljon, että se heikentää terveyttä ja hyvinvointia. 

  • 2.2.2024

    Abortti ei ole Meksikossa enää rikos

    Meksiko dekriminalisoi abortin viime syksynä, eli abortista ei voi antaa enää rikossyytettä. Myös muualla Latinalaisessa Amerikassa aborttilakeja on laajennettu viime vuosina.

  • 7.12.2023

    Terveellinen ilma kaikille, kiitos Kolumbian ja Malin 

    Matalan ja keskitulotason mailla on kunnianhimoisimmat suunnitelmat ilmansaasteiden terveysvaikutuksiin puuttumiseksi, tuore tutkimus osoittaa.  

  • 16.10.2023

    Lapsuus loppuu äitiyteen – Maailman nuorimmat äidit löytyvät Tšadista

    Tšadissa parikymppinen nainen on jo yleensä äiti. Liian varhaiset raskaudet ovat riski niin äitien kuin lasten terveydelle.

  • 25.9.2023

    Morfiinin puute tekee köyhistä kipeitä

    Häviävän pieni määrä maailman morfiinista käytetään matalan tulotason maissa, tuore WHO:n raportti osoittaa. Morfiinin puute on ongelma, koska tarve kivunlievitykseen on yhtä suurta rikkailla ja köyhillä.

  • 20.6.2023

    Syyrian koleraepidemia oli melkein nujerrettu, sitten tulivat maanjäristykset

    Syyrian koleraepidemia oli melkein tukahdutettu onnistuneen rokotusohjelman avulla. Sitten alueelle iski kaksi maanjäristystä, joiden seurauksena tartunnat kasvoivat. Nyt rokotustyö on aloitettu uudelleen.

  • 24.5.2023

    Olemme kaikki vähän rikki – eikä se ole enää uutinen

    Musiikintekijät ja muut julkisuuden henkilöt laitetaan kertomaan tarinaa, jossa he ovat nousseet pohjamudista pinnalle. Että hekin ovat haavoittuvaisia. Toistammeko narratiivia jo kyllästymiseen saakka? Eikö välillä voisi puhua itse musiikista, Anni Valtonen pohtii pääkirjoituksessaan.

  • 8.2.2023

    Ihoa vaalentavien tuotteiden markkinat kukoistavat Nairobissa huolimatta kielloista ja terveyshaitoista: ”Me ajattelemme, että te mzungut olette kauniimpia kuin me”

    WHO:n arvion mukaan jopa neljä kymmenestä afrikkalaisnaisesta vaalentaa ihoaan. Globaalin miljardibisneksen takana on kauneusihanne, jossa valkoinen iho nähdään tummaa kauniimpana.

  • 5.1.2023

    Luonnonkatastrofista terveyskriisiksi – Pakistanin tulvien seuraukset näkyvät yhä

    UNICEF:in mukaan Pakistanin syksyiset tulvat ja niiden seuraukset uhkaavat edelleen etenkin lasten terveyttä ja mielenterveyttä.

  • 22.12.2022

    Onko hiljaisuudesta tullut katoava luonnonvara? Tutkija Heidi Fast: ”Hiljaisuudessa voi huomata, ettei ole yksin”

    Voidaksemme hyvin tarvitsemme hiljaisuutta. Usein vasta hiljaisuudessa asiat saavat merkityksen. Kun ei tapahdu mitään, tapahtuu paljon.

Olet nyt varjossa ""staging"". Poistu