• 19.9.2023

    Väestöpyramidi räjähti yllättäen, mutta mitä se tarkoittaa? – ”Koko maailma käy tämän prosessin läpi”

    Ennusteiden mukaan maapallon väestönkasvu pysähtyy jo vuonna 2080. Suurin muutos onkin saavuttanut meidät hiipien: se, että ihmiset kaikkialla Afrikkaa myöten ovat pian paljon nykyistä vanhempia.

  • 12.4.2023

    Ikääntyvä jättiläinen tarvitsee uudet lääkkeet – Sosiaaliturvasta ratkaisu Kiinan hidastuvaan talouskasvuun?

    Kiina ikääntyy, joten sen talouden täytyy vihdoin uusiutua. Tämä asettaa kommunistisen puolueen pääsihteeri Xi Jinpingille velvollisuuden lunastaa lupauksensa. Kiina tarvitsee käänteen kohti kotimaisen kulutuksen vahvistumista. Se taas edellyttää kansalaisille parempaa sosiaaliturvaa.

  • 15.11.2022

    Maailmassa on nyt 8 miljardia ihmistä – olisiko jo suomalaisen median aika saada västönkasvun faktat kuntoon?

    Vaikuttaisi siltä, että väestöpommeista ja -räjähdyksistä otsikoita repivät mediat unohtavat kokonaan katsoa ennusteiden loppupäätä, kirjoittaa kehityspolitiikan asiantuntija Eppu Mikkonen.

  • 19.1.2022

    Mediaani-iän ääripäissä merkittävä määrä väestöstä on huollettavia

    Japanissa väestön mediaani-ikä on korkein maailmassa ja Nigeriassa taas alhaisin. Molemmissa maissa merkittävä määrä väestöstä sijoittuu työikäisen väestön ulkopuolelle. Japanissa huollettavat ovat pääosin ikäihmisiä, kun taas Nigeriassa suurin osa huollettavista on lapsia.

  • 30.11.2020

    Väestön kansainvälistyminen luo uusia tarpeita myös terveydenhuoltoon

    Lääkäri Mohamed Yahya kollegoineen on tunnistanut asiakassegmentin, jota muut eivät välttämättä huomioi: maahanmuuttajat. Myös maahanmuuttajataustaisten lääkärien haasteet näkyvät hänen työssään.

  • 25.9.2020

    Chilen mapuche-kansa saa asuttamiensa alueiden luonnonvaroista osakseen lähinnä ympäristöhaittoja

    Kaivokset, metsäplantaasit ja vesivoimalaitokset ajavat Chilen suurimman alkuperäiskansan ahtaalle. Mapuchet haluavat kehitystä luonnon ehdoilla.

  • 2.9.2020

    Etelä-Sudanissa ehkäisyn käyttö on maailman vähäisintä ja synnyttäminen maailman vaarallisinta

    Ehkäisyn puute on Etelä-Sudanissa kytköksissä moniin ongelmiin äitiyskuolleisuudesta lapsiavioliittoihin. Toivoa paremmasta antavat kuitenkin sisällissodan päättyminen ja naapurivaltioissa tapahtunut myönteinen kehitys.

  • 24.4.2020

    Kaksikielinen maa ilman kaksikielisiä kansalaisia

    Suomen tulee pikimmiten sallia useamman kuin yhden äidinkielen rekisteröinti, kirjoittavat kaksikulttuuristen ja monikielisten perheiden asiantuntijat.

  • 17.4.2020

    Helsingin ”kielitaidottomat” kielinerot

    Tutkimukset ja tulevaisuusskenaariot vakuuttavat, että monikielisyys on voimavara ja tärkeä tulevaisuustaito. Miksi sitten puhumme Helsingin kielikartan muutoksesta niin huolestuneina?

  • 19.12.2019

    Saamelaisista saamelaisten äänellä

Olet nyt varjossa ""staging"". Poistu