• 29.2.2024

    Maat eroavat paljon siinä, millaista valtaa presidentti käyttää – ”Kansainvälisessä mittakaavassa Suomessa presidentillä on poikkeuksellisen vahva asema”

    Millaista valtaa Suomen presidentti käyttää? Helsingin yliopiston oikeustieteellisen tiedekunnan vanhempi yliopistonlehtori Liisa Nieminen vastaa.

  • 20.2.2024

    Lumilautailija Siv Knudsen on lumen puolella: ”Kaikilla elämän ja yhteiskunnan alueilla tarvitaan enemmän aktivismia”

    Lumilautailija Siv Knudsenille tärkeintä urheilussa on vapaus ja luovuus. Vuosien varrella hänestä on kasvanut myös ympäristöaktivisti.

  • 30.1.2024

    Venäjän hyökkäyksen takana on usko siihen, että ukrainalaiset ja venäläiset ovat sama kansa, asiantuntija sanoo: ”Tarvitsemme neuvotteluja, jotka johtavat kestävään rauhaan”

    Miksi Venäjä ajattelee, että Ukraina kuuluu sille? Ulkopoliittisen instituutin tutkimusjohtaja Sinikukka Saari vastaa.

  • 8.1.2024

    Sari Essayah: ”Sodan sääntöihin pitäisi saada kirjattua, että ruokaa ei käytetä aseena”

    Presidenttiehdokas Sari Essayah näkee kehitysyhteistyön hyvin tärkeänä silloin, kun tuetaan yhteiskuntien rakenteita. Tärkeää on tukea kansalaisyhteiskunnan ruohonjuuritasoa, koska sieltä rakennetaan demokraattisten instituutioiden pohjaa. 

  • 15.12.2023

    Mika Aaltola: ”Demokratia on rauhanprojekti – suomalaisen yhteiskunnan keskeinen voimavara on toimiva kansalaisyhteiskunta”

    Presidenttiehdokas Mika Aaltolalle kansainvälisen sääntöperäisyyden vahvistaminen on tärkeää. Hän pitää suomalaisen yhteiskunnan keskeisenä voimavarana toimivaa kansalaisyhteiskuntaa, ja toivoo kaikkien maailman lasten pääsevän kouluun.

  • 24.10.2023

    Ydinaseita, kyberrikollisuutta ja pimeää kauppaa – toimittaja ja tietokirjailija Mika Mäkeläinen kertoo miksi Pohjois-Koreaa ei saada aisoihin

    Kauppa Kiinan kanssa estää Pohjois-Koreaa romahtamasta. Lisäksi maa saa tuloja kyberrikollisuudesta. Valtiojohtoiset hakkerit varastavat etenkin kryptovaluuttoja, sanoo ulkomaantoimittaja ja tietokirjailija Mika Mäkeläinen.

  • 12.9.2023

    Somalimaalla on oma lippu, presidentti ja rahayksikkö, mutta ei tunnistettua itsenäisyyttä: ”Kysymys on poliittisesti erittäin herkkä”

    Mitä eroa on Somalialla ja Somalimaalla? Kirkon Ulkomaanavun Somalian maajohtaja Ikali Karvinen avaa tulenarkaa tilannetta.

  • 1.3.2023

    Iranissa ovat vastakkain internetsukupolvi ja hengellinen diktaattori: ”Vallankumous on jo alkanut ihmisten mielissä”

    Miksi naiset ovat olleet niin aktiivisia Iranin protesteissa? Kaatuuko pappisvalta uuteen vallankumoukseen? Lähi-idän tutkija Joonas Maristo avaa, mitä Iranissa oikein tapahtuu.

  • 5.1.2022

    Tyhmiä kysymyksiä maailmasta: Loppuuko sodat ikinä?

    Sotien muodot kehittyvät ja maailmassa soditaan edelleen. Saana Keskitalo CMI:stä sekä sotilasprofessori ja everstiluutnantti Janne Mäkitalo Maanpuolustuskorkeakoulusta puhuvat sodista, niiden syistä ja niihin liittyvistä odotuksista.

  • 1.12.2021

    Tyhmiä kysymyksiä maailmasta: Mikä on maailman pahin tauti?

    Maailmassa on monia vaarallisia tauteja. Yksi historiallisesti tappavimmista taudeista on isorokko, johon kuoli vuosisatojen aikana satoja miljoonia ihmisiä. Toisaalta pahimmaksi taudiksi voidaan kruunata sellainen, joka tappaa hyvin helposti, kuten ebola tai SARS. Yleisesti ottaen tarttuvat taudit uhkaavat eniten kehittyvien maiden ihmisiä.

Olet nyt varjossa ""staging"". Poistu