• 1.3.2023

    Iranissa ovat vastakkain internetsukupolvi ja hengellinen diktaattori: ”Vallankumous on jo alkanut ihmisten mielissä”

    Miksi naiset ovat olleet niin aktiivisia Iranin protesteissa? Kaatuuko pappisvalta uuteen vallankumoukseen? Lähi-idän tutkija Joonas Maristo avaa, mitä Iranissa oikein tapahtuu.

  • 27.12.2022

    Ulkomaanedustustot ja media tikun nokassa Iranissa – protestit jatkuvat hallinnon toimista huolimatta

    Yhä uusien uhrien tietojen vuodettua julkisuuteen levottomuudet ovat laajentuneet ja muuttuneet suoremmin vallankumouksellisiksi. Iran syyttää tilanteesta ulkomaita.

  • 19.12.2022

    Saako äiti tuntea nautintoa? Iranilaistaustaiset kuvataiteilijat pohtivat näyttelyssään naisvartaloa sekä katsetta poliittisena voimana

    Mikä on äitiyden suhde nautintoon? Entä miten katsetta voi käyttää vastarinnan eleenä? Sepideh Rahaan ja Elham Rahmatin Coming together -projektissa Stoan galleria muuttuu ateljeeksi, työskentelytilaksi, jossa on nähtävillä myös taiteilijoiden aiempia teoksia.

  • 9.12.2022

    ”Lapsena tanssimme kellareissa piilossa” – Safa Solati kasvoi Iranissa, jossa tanssijuus oli vain haave

    Iranilainen Safa Solati on seurannut rohkeasti kutsumustaan. Kyproksella asuessaan hän löysi ammatikseen suufitanssin, jossa pyörivä liike symboloi maailmankaikkeuden liikettä..

  • 25.11.2022

    Huntukiellosta huntupakkoon – nyt Iranin naiset vaativat vapaata elämää

    Iranin mielenosoitusten taustalla vaikuttaa liike, joka on ajanut kansalaisoikeuksia ja sukupuolten tasa-arvoa jo vuosia rauhanomaisella aktivismilla. Vaikka hunnusta on tullut vastarinnan välikappale, liike ei vastusta uskontoa, kirjoittavat Zahra Edalati ja Majid Imani AntroBlogin uutiskommentissa.

  • 31.1.2022

    Miten Suomesta tuli uusi koti?

    Siamäk Naghian kulkee vallankumouksen ja sodan runtelemasta Iranista Suomeen ja päätyy lopulta äänentoistolaitteita valmistavan Genelecin toimitusjohtajaksi. Naghianin elämänkerta kuvaa ansiokkaasti Suomeen kotoutumista ja kahden kulttuurin välissä elämistä.

  • 19.3.2021

    Gelawej Viyan juhlii kurdien uutta vuotta paistamalla ruusuvesikakkua ja tanssimalla yksin

    Maaliskuussa ympäri maailmaa hajaantunut kurdikansa juhlii uutta vuotta, Newrozia. Helsinkiläiselle Gelawej Viyanille rakkaimpia tapoja pitää yllä kurdi-identiteettiä on ruoka.

  • 3.2.2021

    "Mun kotikasvatukseen kuului, että toisten uskontoja arvostetaan"

    Sara Salmani ja Jasmin Assulin kohtaavat elämässään syrjintää, rasismia ja identiteettipohdintoja. Molemmat kouluttavat työkseen organisaatioita monimuotoisuudesta ja inklusiivisuudesta. Ystävyys kannattelee, kun työ menee ihon alle.

  • 17.2.2020

    Syvästi kahtiajakautunut Iran

    Iranilaiskenraalin murha ja sitä seurannut matkustajakoneen alas ampuminen nostivat pintaan kansaa jakavat kysymykset.

  • 31.1.2020

    DocPointin helmiä: Iranin naamioidut naiset

    Ohjaaja Mehrdad Oskouei valitsi dokumenttielokuvan näyttääkseen kotimaansa todelliset kasvot.

Olet nyt varjossa ""staging"". Poistu