• 24.4.2023

    Rakkaus löytyi Siperian junasta: ”Yhteinen matka jatkuu vielä 26 vuoden jälkeenkin”

    Matka Venäjän halki toi mukanaan monenlaisia yllätyksiä: korttipelejä, päiviä samana jatkuvaa maisemaa ja keskusteluja ilman yhteistä kieltä. Lopulta matkalta löytyi myös rakkaus.

  • 12.4.2023

    Ikääntyvä jättiläinen tarvitsee uudet lääkkeet – Sosiaaliturvasta ratkaisu Kiinan hidastuvaan talouskasvuun?

    Kiina ikääntyy, joten sen talouden täytyy vihdoin uusiutua. Tämä asettaa kommunistisen puolueen pääsihteeri Xi Jinpingille velvollisuuden lunastaa lupauksensa. Kiina tarvitsee käänteen kohti kotimaisen kulutuksen vahvistumista. Se taas edellyttää kansalaisille parempaa sosiaaliturvaa.

  • 6.3.2023

    Sambiassa ei tuomita enää kuolemaan – viime vuonna kuolemanrangaistuksen lakkauttivat myös Malesia ja Papua-Uusi-Guinea

    Sambian presidentti Hakainde Hichilema ilmoitti viime joulukuussa, että maa lakkauttaa kuolemanrangaistuksen. Hichilemaa on kehuttu kansainvälisessä yhteisössä uudistusten tekemisestä, vaikkei hän olekaan muuttanut kaikkia ihmisoikeuksia polkevia lakeja.

  • 1.12.2022

    Hiilidioksidia tuutataan ilmaan joka puolella maailmaa, mutta kärjestä ei ole epäselvyyttä – päästökuninkaalliset ovat Yhdysvallat ja Eurooppa

    Pohjois-Amerikka ja Eurooppa ovat vastuussa yli 60 prosentista maailman hiilidioksidipäästöistä. Perässä tulevat nykyajan suuret saastuttajat, kuten Kiina.

  • 9.11.2022

    ”Jos ihmisoikeudet ovat meille aidosti merkityksellisiä, olemme valmiita pitämään niistä kiinni, myös urheilukilpailujen kustannuksella”

    Urheilu ja politiikka eivät ole yksi ja sama asia. Niitä molempia yhdistävät kuitenkin niiden taustalla olevat ihmiset, jotka tekevät arvojensa mukaisia valintoja, Ujuni Ahmed kirjoittaa.

  • 21.3.2022

    Tuontituotekin kasvattaa energiajalanjälkeä

    Tuontituotekin kasvattaa energiajalanjälkeä, kun jälki lasketaan kulutusperustaisen, kauppatasoitetun, energiankulutuksen mukaan. Suomen kulutusperustainen energiajalanjälki henkeä kohden on maailman kärkeä.

  • 9.3.2022

    Kansalaisuudesta tuli kauppatavaraa: Vanuatun passi avaa ovet Eurooppaan 130 000:lla dollarilla

    Kansalaisuuden ostaminen on kiihtyvä bisnes. Yleensä tähtäimessä ei ole uusi kotimaa vaan jokin strateginen etu. Vanuatun passin suosio on räjähtänyt, sillä se avaa ovet Eurooppaan.

  • 22.2.2022

    Kiinassa urheilijoita on kehotettu peittämään tatuoinnit – jalkapallomaajoukkueen pelaajilta ne on nyt kokonaan kielletty

    Yhä useampi kiinalaisnuori ottaa tatuoinnin, vaikka vanhassa kulttuurissa niiden on katsottu kertovan rikollisuudesta. Kiinassa tatuointi ei sovi urheilijalle.

  • 1.2.2022

    Suomalaisen puun matka: Hakkuuaukiolta vessapaperiksi

    Hakkuuaukiolla makaa vuosikymmeniä historiaa. Sieltä alkaa myös matka, joka vie suomalaista metsää maailmalle. Suomalainen mänty voi olla lopulta kiinalaista vessapaperia.

  • 27.1.2022

    Maailman Kuvalehden jutulle kehitysjournalismin palkinto 2021 – Ulkoistavatko suomalaiset päästönsä?

    Karoliina Knuutin ja Mika Niskasen tutkiva juttu voitti 2021 kehitysjournalismin palkinnon. Maailman Kuvalehden julkaisemaa juttua kulutuspäästöistä kehuttiin perusteelliseksi ja monimutkaista asiaa ymmärrettävästi käsitteleväksi.

Olet nyt varjossa ""staging"". Poistu