• 6.6.2023

    Länsi-Afrikassa nähdään nälkää enemmän kuin kymmeneen vuoteen: ”tilanne on sydäntä särkevä”

    Arviolta 48 miljoonaa länsiafrikkalaista tulee kärsimään elintarvikepulasta. Pula johtuu muun muassa ilmastonmuutoksen seurauksista, koronapandemian vaikutuksista ja inflaatiosta.

  • 30.3.2022

    Nigeriassa naimattomien naisten on hankala saada ehkäisyä – siviilisäätyä kysytään vastoin ohjeistuksia

    Naimattomat naiset ovat törmänneet ongelmiin ehkäisyn saamisessa Nigeriassa. Lähes puolet väestö- ja terveystutkimukseen vastanneista naimattomista naisista oli kokenut ongelmia ehkäisyn saamisessa.

  • 16.2.2022

    Henkien riivaama kasvutarina erilaisuuden hyväksymisestä

    Akwaeke Emezin esikoisromaani Makeaa vettä on parhaimmillaan vahva ja maaginen tavalla, joka puhuttelee ihmistä. Sen yhtä aikaa herkkä ja rujo kieli luo ruumillisuuden tunnun.

  • 31.1.2022

    Tupakkateollisuus on pyrkinyt vaikuttamaan useaan Afrikan maahan pandemian aikana – käytti hyväkseen maiden haavoittuvuutta

    Tupakkateollisuus on pyrkinyt vaikuttamaan Afrikan maiden hallituksiin pandemian aikana, selviää Afrikan Tobacco Control Alliancen, ACTA:n, selvityksestä. ACTA:n mukaan tupakkateollisuus käytti harkitusti hyväkseen maiden haavoittuvuutta ja pandemian luomaa poikkeustilannetta. Erityisesti Nigeria, Sambia ja Tansania olivat joutuneet tupakkateollisuuden lobbauksen kohteiksi.

  • 19.1.2022

    Mediaani-iän ääripäissä merkittävä määrä väestöstä on huollettavia

    Japanissa väestön mediaani-ikä on korkein maailmassa ja Nigeriassa taas alhaisin. Molemmissa maissa merkittävä määrä väestöstä sijoittuu työikäisen väestön ulkopuolelle. Japanissa huollettavat ovat pääosin ikäihmisiä, kun taas Nigeriassa suurin osa huollettavista on lapsia.

  • 29.11.2021

    Köyhyys laskee kaikkialla – paitsi hauraissa valtioissa

    Vuonna 2030 vakaissa valtioissa ollaan jo monta askelta lähempänä köyhyyden poistamista. Hauraissa valtioissa sen sijaan on enemmän köyhyydessä asuvia ihmisiä kuin koskaan: 65 prosenttia kaikista maailman köyhistä.

  • 14.4.2021

    Ryöstösaaliita palautetaan nyt eurooppalaismuseoista koteihinsa: ”Ei ole oikein pitää hallussa esinettä, joka on hankittu erittäin moraalittomalla tavalla”

    Skotlantilainen yliopisto ilmoitti maaliskuussa palauttavansa Nigerialle veistoksen, joka kuuluu afrikkalaistaiteen arvokkaimpiin kokonaisuuksiin. Tänä vuonna myös Suomen Kansallismuseo palauttaa runsaat 2000 saamelaisesinettä saamelaisyhteisölle.

  • 26.1.2021

    Ihmisoikeusaktivisti Itohan Okundaye valittu ensimmäiseen kansainväliseen ihmiskaupasta selviytyneiden valtuustoon

    Okundaye tunnetaan Suomessa ihmiskaupan vastaisen kampanjan kasvoina. Nyt hänet on valittu osaksi valtuustoa, joka avustaa Euroopan turvallisuus- ja yhteistyöjärjestöä ihmiskaupan ehkäisemisessä.

  • 30.11.2020

    Nimeni on Itohan -kirja antaa äänen ihmiskaupan uhrille

    Kristiina Markkasen kirja ei uhriuta 15-vuotiaana ihmiskaupan uhriksi päätynyttä Itohan Okundayeta, vaikka kertookin raskaista kokemuksista.

  • 23.10.2020

    Helsinkiläisen sekatavarakaupan yhteydessä toimiva seurakunta on monille koti kaukana kotoa

    Kannelmäessä kokoontuu joka sunnuntai seurakunta, johon kuuluu pääasiassa nigerialaistaustaisia perheitä. Kristillinen yhteisö on kuin suuri perhe, jossa ihmiset kutsuvat toisiaan veljiksi ja sisariksi.

Olet nyt varjossa ""staging"". Poistu