• 25.5.2022

    Paikalliset näyttävät kaapin paikan – Kansainvälisten palmuöljy-yhtiöiden suunnitelmat kohdanneet vastustusta Afrikassa

    Länsi- ja Keski-Afrikassa on vuodesta 2008 lähtien ollut käytettävissä arviolta 1,8 miljoonaa hehtaaria palmuöljyviljelmiä varten. Läheskään koko tätä aluetta ei ole kuitenkaan otettu käyttöön. Monessa maassa paikalliset yhteisöt ovat nousseet vastustamaan viljelmiä, joita kansainväliset yhtiöt ovat suunnitelleet heidän mailleen.

  • 25.5.2022

    Ilmansaasteet vähentävät pölytystä, selviää tutkimuksesta: ”Näitä saasteita löytyy yleisesti ilmasta, jota monet ihmiset hengittävät päivittäin”

    Yleiset ilman epäpuhtaudet reagoivat kukkaisten tuoksujen kanssa ja vähentävät pölytystä, selviää tutkimuksesta. Tutkijat ovat huolissaan tuloksista, jotka osoittavat, että ilmansaasteilla on vaikutusta ekosysteemeihin, joista ihmiset ovat riippuvaisia.

  • 23.5.2022

    Ruohikolla loikoileva käärme aiheutti läheltä piti -tilanteen Australiassa: ”Olisit kuollut, jos se olisi purrut sinua”

    Sanotaan, että Australiassa mikä tahansa eläin voi saada sinut hengiltä. Vuosi Australiassa osoitti, että vaarallisia eläimiä maasta todella löytyy.

  • 17.5.2022

    Ikuisen kesän etsijät: Lapintiirojen muuttomatka on maailman pisin

    Useat lintulajit siirtyvät pallonpuoliskolta toiselle vuodenkierron mukaan. Lapintiiran ykkössija lintujen pisimmän vuotuisen muuttomatkan tekijänä on kuitenkin nykytiedon valossa melko kiistaton. Lapintiira voi yhden vuoden aikana lentää lähes 100 000 kilometriä.

  • 11.5.2022

    Pinheiro ja da Silva pyytävät viikoittain 40 000 neontetraa – Kalan matka koristeeksi alkaa Amazonilta

    Kuljetetaanko kaloja ympäri maailmaa vain, jotta niitä voidaan käyttää akvaariokoristeena Euroopassa, USA:ssa ja Japanissa? Eläinsuojelujärjestöjen mielestä tämä on hulluutta. Brasilian Amazonin kalastajat ajattelevat asiasta toisin.

  • 11.5.2022

    Anteeksi siat, apinat, lehmät, kanat ja lampaat

    ”Minähän en koiralta anteeksi pyydä!” julisti täti vierailulla. Mikä eläimeltä anteeksi pyytämisessä olisi ollut niin mahdotonta, pohtii Hanna Weselius. Hän ottaa riskin ja pyytää eläimiltä julkisesti anteeksi.

  • 10.5.2022

    Suomi vie kettuja Aasiaan, kun naapurit lopettavat turkistarhauksen – Tuleeko Suomesta Euroopan suurin turkistarhausmaa?

    Suomi oli 2020 Euroopan kolmanneksi suurin turkistuottajamaa. Pian Suomi voi olla Euroopan suurin, sillä ykkösmaa Tanska kielsi tarhauksen 2023 loppuun saakka ja toisen sijan ottanut Puola käsittelee turkistarhauksen kieltävää lakiesitystä. Monissa Euroopan maissa koronapandemia on kiihdyttänyt keskustelua turkistarhauksen lopettamisesta.

  • 9.5.2022

    ”Haluammeko olla Kiinan kanssa viimeisiä maailman kolkkia, joissa turkistarhausta jatketaan?”

    Lihansyöntiä voitaisiin vähentää lainsäädännöllä ja lemmikkieläinten haitallinen jalostus pitäisi lopettaa. Suomessa turkiseläinten olosuhteet eivät ole merkittävästi muita maita paremmat, kertoo Animalian kampanjavastaava Tiina Ollila. Olilla vastaa eläinten oikeuksia koskeviin väitteisiin.

  • 4.5.2022

    Poromies voi nykyään olla nainen: ”Tämä ala sopii ihmiselle, joka pystyy uhmaamaan karujakin luonnonoloja”

    2000-luvun taitteesta alkaen tyttöjen ja naisten osuus poronomistajista on ollut kasvussa. Yhä useampi poronhoitajan ammatin valitsevista nuorista on nainen. Nainen voi olla päätoiminen poromies ja poroperheen lapsista jatkajaksi sopii yhtä hyvin tyttö kuin poikakin. Aina näin ei ole ollut.

  • 4.5.2022

    Karja dominoi maata ja massaa

    Karja vie leijonan osan viljelytilasta, ja sitä kautta koko maailman pinta-alasta. Karjaeläimet myös painavat enemmän kuin luonnonvaraiset nisäkkäät ja linnut yhteensä. Koska karja dominoi maata ja massaa, se jättää suuren jäljen maailmaan.

Olet nyt varjossa ""staging"". Poistu